19.04

ProtoStars On Stage

Uur

20:30 – 22:30

Prijs

€6,00 – €12,00

Locatie

Theater M

Binnenkort is het zover! Het volgende optreden van ProtoStars On Stage met nog drie getalenteerde artiesten zal plaatsvinden op 19 april 2024. Blijf op de hoogte voor meer informatie.

Ben Wolf

De Belgische slaapkamerpopartiest Ben Wolf gelooft in de kracht van werk en consistentie. Geïnspireerd door artiesten als Ed Sheeran en Harry Styles, wordt zijn muziek altijd gedreven door introspectie en een constante drang om te verbeteren.

Na levensveranderende rouw te hebben ervaren, kwam het verlangen van de kunstenaar om muziek te maken voort uit de behoefte om zijn emoties door middel van kunst te uiten: “Ik pakte de pen voor het eerst op in de nacht nadat mijn beste vriend was overleden. (…) Op dat moment voelde ik mij verdoofd, maar ik wilde iets voelen. (…) Ik heb haar een brief geschreven, maar dat was niet voldoende.”

Met een sterke werkethiek en een lasergerichte mentaliteit gaf een hernieuwd perspectief hem de moed om zijn studie geneeskunde op te geven ten gunste van een carrière in de muziek, waarbij hij zijn liefde voor leren en zelfgroei behield. “Ik waardeer zelfontwikkeling meer dan wat dan ook”.

Gedurende twee jaar nauw mentorschap met producer James Lowland bracht Ben Wolf in 2020 zijn eerste twee singles ‘Ultraviolet’ en ‘Try Again, Tomorrow’ uit, gevolgd door de release van zijn eerste EP ‘Now You Know’ in 2021. Hij heeft ook werkte samen met andere artiesten, zoals de Belgische artiest WAYI, voor wie hij het nummer “Mind Mazes” schreef, waarmee hij de eerste plek bereikte in de Belgische “Bubbling Under”-hitlijst.

De artiest tekende in mei 2022 bij het Zweedse label Rexius Records, waarmee een vruchtbare samenwerking op gang kwam die in de toekomst zeker geweldige muziek zal opleveren.

Marcelle

Marcelle is het project van singer-songwriter en producer Marte Truyers, die aan het conservatorium in Gent studeerde. Intiem en organisch brengt ze melodieën die vloeiend verlangend en glanzend genezend zijn. Haar liedjes zijn de troost die achter een omhelzing schuilt, terwijl meerstemmig geflirt wordt met dat wat al bestaat. Het eigenwijs willen dat niet moeten is. Geïnspireerd door brunettes als Feist en Suzanne Vega, tokkelt ze zich dwars een weg naar ieders centrum. Ze plaatst puurheid voorop in verhalende vorm, om het gemoed te sussen en het woord evenzeer te laten blinken. Marcelle is voor al wat groeit in daglicht en water en niettemin een thuis voor alle twijfelaars.

Lightspeed

Dit is LIGHTSPEED. Met een grote voorliefde voor atmosferisch gitaargeweld en treffend lyricisme brengt dit viertal een onstuimige dosis indierock. Dat de band hiervoor inspiratie haalt bij een waaier van befaamde britpopiconen en dichterlijke grootheden is het ontkennen niet waard. Verwacht je aan een melodieuze escapade van aanstekelijke refreinen, bombastische indiegitaren en een live-energie die tot op het bot gaat.

Influenced by: The Libertines, Catfish and the Bottlemen, Interpol, Declan McKenna, Arctic Monkeys …