02.02

ProtoStars On Stage

Muziek

Uur

20:30 – 22:30

Prijs

€6,00 – €12,00

Locatie

Theater M

Binnenkort is het zover! Het volgende optreden van ProtoStars On Stage met nog drie getalenteerde artiesten zal plaatsvinden op 2 februari 2024. Blijf op de hoogte voor meer informatie.

Anthe

Met haar fluwelen stem, onbedwongen pianospel en een eigen verzameling van samples en prepared pianoklanken dompelt Anthe je onder in een hoopvolle droom.

Haar manier van spelen en schrijven is beïnvloed door haar klassieke muziekopleiding in haar jonge jaren. Een onvoorwaardelijke liefde voor de akoestische piano is toen ontstaan. Dit met nog wat jaren ervaring en een aantrekking tot Scandinavische muziek (denk aan Björk, Agnes Obel, AURORA) creëert Anthe een eigen sound met feeërieke melodieën en teksten over zelfontdekking en haar omgeving.

Laat je meeslepen in zowel de intieme als intrigerende wereld van Anthe.

King of Noland

King of Noland is het vleesgeworden pseudoniem van de Belgische Singer Songwriter Will Noland. In twintig hoofdstukken nemen we je mee op een reis om zijn levensverhaal te beleven.

Will en zijn vertrouwde gitarist Mats treden graag op als duo om hun liedjes over te brengen aan het publiek, met slechts 2 warme, rustgevende gitaren en stemmen.

“Mijn nooit eindigende strijd met angst en ongerustheid, mijn eeuwige zoektocht naar verlichting en mijn inspirerende kruistocht naar liefde zijn de inspiratie voor 20 liedjes die ik tot nu toe tijdens mijn leven heb geschreven. Opkijkend naar mijn idolen Ben Howard, Justin Vernon en Adam Granduciel, Ik hoop mensen te troosten met een indie/alternatieve rock-aanpak, zodat het publiek beseft dat ze niet alleen staan in hun strijd, als teken van herkenbaarheid en hoop.”

King of Noland is een collectief, het betekent dat we allemaal de hoofdpersonen in ons verhaal zijn. Door ons verleden en onze nieuwe ervaringen kunnen we ons afvragen wat de betekenis van dit alles is. Het is echter een geruststellend idee dat jijzelf de hoofdrolspelers bent, jij bent precies degene die ervoor moet zorgen dat de reis ertoe doet. Zelfs als je het gevoel hebt dat je de kleinste persoon ter wereld bent, zijn het onze keuzes en daden die ons vergeten verhaal bepalen, die onze gevallen koninkrijken definiëren, verloren in de tijd maar geschreven in de eeuwigheid. Om mezelf eraan te herinneren dat ik nog steeds de koning van mijn koninkrijk ben, heb ik het idee in deze naam verstevigd.

Inspiratie voor mijn liedjes kwam voort uit een plek van angst en liefdesverdriet. Gelukkig met een bepaalde chronologische volgorde heb ik deze 20 hoofdstukken in 5 delen verdeeld. Moge mijn verhaal u troost en inspiratie bieden. Vergeet niet dat we allemaal koningen van Noland zijn.”

Nuï

NUÏ brengt electro-dark pop gedreven door zwevende synths en melancholie met de vrijheid om volledig te vertrouwen op het gevoel van het moment. Soms donker, soms direct, maar vooral erg verslavend. Ze combineert rauwe texturen met lyrische melodieën en ijzige precisie.

NUÏ creëert een geluid dat nooit compromissen sluit, maar toch toegankelijk blijkt te zijn.

Luister hier